2010. november 24., szerda 12:44

NFS idén - feltámadt! Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Playstation

Láttuk tündökleni és láttuk elpusztulni, de egy dolog biztos: alig van ember a földön, aki ne hallott volna a Need for Speedről. Az EA idén új koncepcióval (ezt minden évben hallottuk), pontosabban egy régi, de jól bevált koncepcióval vág neki a feladatnak: rendőr üldözi a gyorshajtót.

 

Az elkövető természetesen megint a Criterion Games, akik a Burnout sorozattal már bizonyítottak. És a britek az idén ismét megcsinálták az év autósjátékát. Kidobtak mindent, ami felesleges (blőd, erőltetett történet és az abba erőszakkal bepaszírozott, egyébként kimondottan szép női karakterek vagy az eszement tuning, alsó neonokkal és többszáz matricával), és meghagyták azt, ami a kilencvenes években már bevált: száguldás eszméletlen verdákon, és a rendőrökkel való örökös háború.

Viszont tettek bele egy Autolog nevű rendszert, ami a játék közben elért eredményeinket írja fel a netre. Ez elég unalmasan hangzik, de valójában ugyancsak bosszantó, ha a legjobb időnket másnapra egy nyikhaj 2 másodperccel lenyomja.

A sorozat idei részében egy Seacrest County nevű megyében (de szép szóismétlés) garázdálkodhatunk, tehát helyenként eltérő hangulat és színvilág, más-más domborzati viszonyok és dinamikus időjárás vár minket. Ami nemcsak szemet gyönyörködtető, de a látótávolság és az útviszonyok váltakozása végre vezetési stílusunkra is rányomja a bélyegét.

A játék gyakorlatilag két szembenálló fél állandó küzdelmén alapszik (csak ez most nem a GDI és a NOD), nevezetesen a rendőrség és a gyorshajtók világa csap össze. Ráadásul nem kampány-szerűen, hanem bármikor átülhetünk a zsarukhoz, ha már uncsi menekülni. Az autók ebből következően a rendőröknél is kimondottan szemet gyönyörködtető benzinzabálók. Az autóknál sem kell vásárlással kínlódni, bármikor beülhetünk egyből egy csúcsgépbe, pl. egy McLaren F1-be vagy egy Aston Martinba.

Az idei NFS ráadásul fegyvereket is tartalmaz, persze csak módjával, de erre korábban sosem volt példa, így meg kell említeni. Radarzavaró, a támadók kocsijának elektronikáját sokkoló fegyver éppúgy kerülhet birtokunkba, mint extra turbo vagy nitro feltöltő. Ez persze némi taktikai ízt is csempész az amúgy sem unalmas játékmenetbe.

Tapasztalati pontokat persze idén is kell gyűjteni, egy csomó kocsi és fegyver extra képessége csak ezekkel nyitható meg. De szerencsére nincs az az állandó szükségérzet, ami a korábbi játékokat jellemezte.

Egy szó, mint száz, érdemes lehet Karácsonyra beszerezni, még azok számára is, akik az elmúlt évek bénázásai miatt elfordultak (nálam a ProStreet a mélypont) a sorozattól. Ez kérem egy kerek négyes!

És egy finom gameplay videó:

Korábbi cikkeink a témában:

NFS Undercover - Majdnem, de nem. Nagyon nem.

NFS ProStreet - hát ez meg mi?

Megjelent: 3751 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 14., hétfő 16:17

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 26 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Call of Duty®: WWII

2017. április 27 in Playstation 4

Ha még nem láttad volna, trailer a folytatásban. Mekkora poén lenne, ha a régi CoD2-es pályákat is megcsinálnák multinak! 

Sniper Elite 4: nem is rossz!

2017. március 14 in Playstation 4

Szerintem sokan imádjuk a mesterlövész puskát, bármilyen játékról is legyen szó. Számunkra nagy élmény, hogy van játék, ami pont ezt…

Az egyik legjobb Playstation játék!

2017. március 08 in Playstation 4

Nem sokan vitáztok velünk, ha azt mondjuk, hogy Red Dead Redemption, szerencsére ősszel jön a folytatás, már tűkön ülve várjuk!…

Horizon Zero Dawn videók

2017. március 10 in Playstation 4

Konkrétan mindenki elájult a Horizon Zero Dawn-tól, úgyhogy a kétkedőknek összeszedtünk egy tonna jóféle PS4 videót! Katt a folytatáshoz!

Playstation 4 Pro

2016. szeptember 08 in Playstation 4

Tegnap a Playstation Meetingen végre bejelentették azt, amit nagyjából mindenki tudott, akit érdekel a Playstation 4, nevezetesen hogy hamarosan már…

Facebook