2010. március 23., kedd 10:30

Heavy Rain - játék felnőtteknek! Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Playstation

A kalandjátékok új nemzedéke egy szenzációs krimibe oltva. A Heavy Raint öt éve várjuk és megérte, de nagyon. Interaktív dráma, lebilincselő történet és szenzációs főhősök, mi kell még?

Szerintem sokan néztük döbbenten annak idején a Heavy Rain techdemóját. Az ott látottak persze nem a történet része, csak bemutatták a Quantic Dream új grafikus motorját, amivel már közel tökéletes arcokat tudtak létrehozni. De annyit azért elárulok, hogy a hölgy a játékban is szerepel.

Heavy RainA történetről már biztos sok helyen olvastatok, különben is nehéz spoilerezés nélkül emlegetni. A kiindulópont Ethan Mars, akivel rögtön az elején megismerkedünk. A kicsit Sims-es bevezető persze arra jó, hogy megtanuljuk a kontrollert használni, mert ebben is nagyot újított a QD. Rázni, forgatni szinte végig kell, de azért nem zavaró, mert pontosan a cselekményből adódó mozdulatokat kéri számon rajtunk a program.

Ethan Mars tragikus körülmények között elveszti egyik fiát (ez is része a játéknak, hátborzongató), így amikor az Origami Gyilkos (őt keressük végig a játékban), elrabolja másik fiát, Shawnt, Ethan azonnal a sorozatgyilkos után ered.

Madison Paige, újságíró, fotós és tulajdonképpen véletlenül keveredik az ügybe. Scott Shelby magánnyomozó, akit az elrabolt gyerekek szülei bérelnek fel egy kis nyomozásra, Norman Jayden pedig az FBI-nál teszi ugyanezt. A négy szereplő folyamatosan döntési helyzetek előtt áll, sőt meg is halhat, a történet ezeket figyelembe véve halad a maga zseniális útján.

A játékban számos - korábbi kalandjátékokban már látott megoldás felbukkan, de ez egyáltalán nem zavaró, sőt, szerintem a játékosok alig egy százaléka fogja ezeket észrevenni. (Norman Jayden különleges kesztyűje például).

Heavy RainA Quantic Dream nyilvánvalóan a korábbi évtizedek legendás nyomozós játékait tekintette etalonnak, ezt fejelte meg egy szenzációs történettel és egy valóban innovatív játékmenettel. Gabriel Knight vagy Tex Murphy folytatásának pont ilyennek kéne lennie.

Morognivaló összesen annyi van, hogy a karakterek bizony elég sután mozognak, helyenként (pl. Shelby esetében) egy régi Amiga játék jutott azonnal az eszembe. De ez is megszokható.

Annyit még tudni kell, hogy a játék nem véres zombiktól félelmetes, hanem a hihetetlen életszerűségtől, így azt gondolom, kell bizonyos kor, hogy az ember igazán megértse és átérezze a történet drámáját. Mindazonáltal az év kalandjátéka, olyan stílusteremtő alkotás, aminek a klónjai most évekig bombázzák majd a sikerlistákat. Quantic Dream, gartulálunk!

És most Madison közelebbről:
Megjelent: 3595 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 14., hétfő 16:17

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 85 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Uncharted: The Lost Legacy

2017. június 13 in Playstation 4

Sokan örülünk neki, hogy a sorozat újabb elemmel bővül, a Lost Legacy-vel, ami eredetileg DLC-nek indult, aztán véletlenül annyi lett…

Assassin's Creed Origins

2017. június 12 in Playstation 4

Az október 27-én megjelenő Assassin's Creed Origins E3 videója elképesztő lett! Gyorsan nézd meg te is!

Far Cry 5 trailer!

2017. máj. 26 in Playstation 4

A 2018. február 27-én megjelenő játékhoz brutális videót küldött az Ubisoft! Tényleg érdemes megnézni, elképesztően néz ki!

Red Dead Redemption 2 csak jövő tavasszal!

2017. máj. 24 in Playstation 4

A PS4 tulajok karácsonykor még nem, legkorábban 2018. tavaszán vehetik kézbe a Red Dead Redemption 2-t, tudatta közleményben a Rockstar.…

Injustice 2 már a boltokban!

2017. máj. 16 in Playstation 4

A szuperhősös Tekken már kapható PS4-re, amíg beszerzitek, nézzetek meg 36 óra videót, a folytatásban!

Facebook