2010. október 27., szerda 12:06

HAWX 2 - megint jó lett! Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Playstation

Ami a Need for Speed autóban, az a HAWX repülőben. Esztelen és élvezetes harc, a realitásokat totál figyelmen kívül hagyva, és ez így van jól. A High Altitude Warfare Experimental Squadron - de szép - folytatása sok változást nem hoz, de talán nem is kell. Mindenesetre a román srácok kimondottan jó játékkal jelentkeztek ismét.

 

Az Ace Combatot szerintem sokan szerettük, úgyhogy a HAWX lemezét jó érzés volt a PS3-ba gyömöszölni. És ha hozzáadjuk még a Tom Clancy-féle katonai játékok különleges hangulatát, az élmény garantált.

A Ghost Recon-sorozat egy-egy jelenete ismét visszaköszön a küldetések során, aminek én nagyon örültem. A 19 pálya rendkívül változatos, az Indiai-óceántól az Északi sarkig harcolhatunk, vagy éppenséggel Moszkva felett, ami nem kicsit látványos. A történet szerint (dehát ez kit érdekel) három nukleáris bomba robbanófejét kell előkeríteni, ezzel is a békét védjük.

A Call of Duty mintájára ez alkalommal három nemzet pilótáit vihetjük harcba, egy orosz kollégát, Sokov kapitányt, és természetesen egy amerikait (Alex Hunter) és egy angolt (Colin Munro).

{yoogallery src=[/images/stories/hawxuj/] width=[200] thumb=[polaroid] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc]}

Bár a játék egy GeoEye nevű térképszoftver (illetve műhold) fotóit használja fel a felszínek renderelésére, a végtermék meglehetősen elnagyolt, hogy ne mondjam, élettelen lett. Ennek egyrészt esztétikai hátrányai vannak (baromi ronda), másrészt pedig volt olyan, hogy olyan tereptárgyat koccoltam le, amit nem is láttam. Ráadásul pontosan tudjuk, hogy a PS3 akár nagyfelbontású TIFF fájlokból is erőlködés nélkül összerakná a textúrát, úgyhogy érthetetlen, hogy ez mért lett ilyen. Kicsit a PS2-es Ace Combatjaira emlékeztet, ami 2010-ben nem túl szerencsés.

A játék nehézsége ezúttal sem okoz gondot, de ha mégis, az előző részból újra megkapjuk az ERS-t, azaz az ideális röppályát mutató kütyüt. Ez főképpen közeli manőverek, célpontok vagy anyagajón való landolás esetén jöhet jól. Ehhez jön még egy újítás is, néhány pályán még távírányítású eszközöket is bevethetünk.

A multi most is jó szórakozás, a co-opban egyszerre három haverunkkal hasíthatjuk az eget, de érdemes kipróbálni az Arcade módot és persze a Survivalt, ahol egyre több ellenfél színrelépése közben kell életben maradnunk. A sikeres küldetések után tapasztalati pontokat kapunk, amiket jó szokás szerint ez alkalommal is extra fegyverekre, páncélzatokra, motorokra és egyéb finomságokra lehet költeni.

A Clancy játékok egyik közös ismérve a kimagasló zene, szinte ünnapi himnuszként lelkesíti a játékosokat, most sem marad el. A repülés élménye tovább fokozódott, a fel-és leszállásnak külön varázsa van, szóval a felszín textúráit leszámítva igazán jó cuccot kaphatunk készhez, amivel élvezetes perceket lehet eltölteni az Ace Combat 7 megjelenéséig.

Megjelent: 3276 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 14., hétfő 16:17

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 13 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Uncharted: The Lost Legacy

2017. június 13 in Playstation 4

Sokan örülünk neki, hogy a sorozat újabb elemmel bővül, a Lost Legacy-vel, ami eredetileg DLC-nek indult, aztán véletlenül annyi lett…

Assassin's Creed Origins

2017. június 12 in Playstation 4

Az október 27-én megjelenő Assassin's Creed Origins E3 videója elképesztő lett! Gyorsan nézd meg te is!

Far Cry 5 trailer!

2017. máj. 26 in Playstation 4

A 2018. február 27-én megjelenő játékhoz brutális videót küldött az Ubisoft! Tényleg érdemes megnézni, elképesztően néz ki!

Red Dead Redemption 2 csak jövő tavasszal!

2017. máj. 24 in Playstation 4

A PS4 tulajok karácsonykor még nem, legkorábban 2018. tavaszán vehetik kézbe a Red Dead Redemption 2-t, tudatta közleményben a Rockstar.…

Injustice 2 már a boltokban!

2017. máj. 16 in Playstation 4

A szuperhősös Tekken már kapható PS4-re, amíg beszerzitek, nézzetek meg 36 óra videót, a folytatásban!

Facebook