2010. november 24., szerda 12:44

NFS idén - feltámadt! Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Playstation

Láttuk tündökleni és láttuk elpusztulni, de egy dolog biztos: alig van ember a földön, aki ne hallott volna a Need for Speedről. Az EA idén új koncepcióval (ezt minden évben hallottuk), pontosabban egy régi, de jól bevált koncepcióval vág neki a feladatnak: rendőr üldözi a gyorshajtót.

 

Az elkövető természetesen megint a Criterion Games, akik a Burnout sorozattal már bizonyítottak. És a britek az idén ismét megcsinálták az év autósjátékát. Kidobtak mindent, ami felesleges (blőd, erőltetett történet és az abba erőszakkal bepaszírozott, egyébként kimondottan szép női karakterek vagy az eszement tuning, alsó neonokkal és többszáz matricával), és meghagyták azt, ami a kilencvenes években már bevált: száguldás eszméletlen verdákon, és a rendőrökkel való örökös háború.

Viszont tettek bele egy Autolog nevű rendszert, ami a játék közben elért eredményeinket írja fel a netre. Ez elég unalmasan hangzik, de valójában ugyancsak bosszantó, ha a legjobb időnket másnapra egy nyikhaj 2 másodperccel lenyomja.

A sorozat idei részében egy Seacrest County nevű megyében (de szép szóismétlés) garázdálkodhatunk, tehát helyenként eltérő hangulat és színvilág, más-más domborzati viszonyok és dinamikus időjárás vár minket. Ami nemcsak szemet gyönyörködtető, de a látótávolság és az útviszonyok váltakozása végre vezetési stílusunkra is rányomja a bélyegét.

A játék gyakorlatilag két szembenálló fél állandó küzdelmén alapszik (csak ez most nem a GDI és a NOD), nevezetesen a rendőrség és a gyorshajtók világa csap össze. Ráadásul nem kampány-szerűen, hanem bármikor átülhetünk a zsarukhoz, ha már uncsi menekülni. Az autók ebből következően a rendőröknél is kimondottan szemet gyönyörködtető benzinzabálók. Az autóknál sem kell vásárlással kínlódni, bármikor beülhetünk egyből egy csúcsgépbe, pl. egy McLaren F1-be vagy egy Aston Martinba.

Az idei NFS ráadásul fegyvereket is tartalmaz, persze csak módjával, de erre korábban sosem volt példa, így meg kell említeni. Radarzavaró, a támadók kocsijának elektronikáját sokkoló fegyver éppúgy kerülhet birtokunkba, mint extra turbo vagy nitro feltöltő. Ez persze némi taktikai ízt is csempész az amúgy sem unalmas játékmenetbe.

Tapasztalati pontokat persze idén is kell gyűjteni, egy csomó kocsi és fegyver extra képessége csak ezekkel nyitható meg. De szerencsére nincs az az állandó szükségérzet, ami a korábbi játékokat jellemezte.

Egy szó, mint száz, érdemes lehet Karácsonyra beszerezni, még azok számára is, akik az elmúlt évek bénázásai miatt elfordultak (nálam a ProStreet a mélypont) a sorozattól. Ez kérem egy kerek négyes!

És egy finom gameplay videó:

Korábbi cikkeink a témában:

NFS Undercover - Majdnem, de nem. Nagyon nem.

NFS ProStreet - hát ez meg mi?

Megjelent: 4096 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 14., hétfő 16:17

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 34 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Uncharted: The Lost Legacy

2017. június 13 in Playstation 4

Sokan örülünk neki, hogy a sorozat újabb elemmel bővül, a Lost Legacy-vel, ami eredetileg DLC-nek indult, aztán véletlenül annyi lett…

Assassin's Creed Origins

2017. június 12 in Playstation 4

Az október 27-én megjelenő Assassin's Creed Origins E3 videója elképesztő lett! Gyorsan nézd meg te is!

Far Cry 5 trailer!

2017. máj. 26 in Playstation 4

A 2018. február 27-én megjelenő játékhoz brutális videót küldött az Ubisoft! Tényleg érdemes megnézni, elképesztően néz ki!

Red Dead Redemption 2 csak jövő tavasszal!

2017. máj. 24 in Playstation 4

A PS4 tulajok karácsonykor még nem, legkorábban 2018. tavaszán vehetik kézbe a Red Dead Redemption 2-t, tudatta közleményben a Rockstar.…

Injustice 2 már a boltokban!

2017. máj. 16 in Playstation 4

A szuperhősös Tekken már kapható PS4-re, amíg beszerzitek, nézzetek meg 36 óra videót, a folytatásban!

Facebook