2012. november 28., szerda 08:27

Assassin’s Creed III Teszt

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

Nem ok nélkül vezeti a hazai játékeladási listákat 2012. novemberében: az Assassin's Creed III minden hozzáfűzött reményt beváltva tökéletes lett.

A 2007-ben útjára induló sorozatnak többtízmillió rajongója elégedetten dőlhet hátra (és persze az Ubisoft is), sikerült a sorozat utolsó darabjával korszakos, legendás játékot készíteni. Pont úgy, ahogy az előző kettővel.

A keresztes háborúk és a reneszánsz Itália után most az amerikai Függetlenségi Háború lesz a felderítendő terep. Mivel korban jóval közelebb áll hozzánk, a történelmi utalások száma is jelentősen megnő, lesz itt bostoni teadálután, föggetlenségi nyilatkozat, meg a többi. Altair és Ezio után most egy fél-indián, Connor (irokéz nevén Ratohnhaké:ton) a főhős. Persze ezt is csak egy csavarral érjük el, de nem alarnám a nyitó jelenet, a Covent Garden Operaház eseményeit elspoilerezni, elég az hozzá, hogy a történet maga ezúttal is zseniális, történelmi szempontból is, és kriminek sem utolsó.

Ráadásul az Ubisoft remekül egyensúlyoz az újdonságok és a "leesett-az-állam"-élmények adagolásában. Nem lőnek el minden puskaport rögtön, hanem 10-15 óra játék után is folyamatos az élmények áradása.

Az alap irányítás (ugrás-falon mászás) nem sokat változott, nem is volt rá ok, a küzdelem alakult át kissé, merthogy pisztolyt és tomahawkot tarthatunk egy-egy kezünkben.

Technikailag is egy csoda a program lelke. Boston nyüzsgő utcáit éppolyan hibátlanul mutatja, mint egy 30-60 fős komoly összecsapást. Egyszerűen elképesztő, mire képes az AnvilNext grafikai motor.  A háztetőkön ugrálás is pont akkora élmény, mint eddig, de egy új elem is felbukkan, a végtelen vidék. Kicsit a red Dead Redemption-re emlékeztető módon órákig bóklászhatunk-vadászhatunk a végeláthatatlan Észak-amerikai erdőkben. 

A fő történetet természetesen számos, mondhatni több száz mellék-küldetés, részfeladat színesíti. Szinte hihetetlen, hogy ez a játék mindössze két év alatt készült el. Az Assassin's Creed III pontosan mutatja, mire képesek most, 2012. végén a profi programozók. Szinte bármire.

A játék tesztpéldányát a Corvin Konzol biztosította nekünk, köszönet érte!

Megjelent: 1253 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 28., szerda 08:48

Média

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 29 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Uncharted: The Lost Legacy

2017. június 13 in Playstation 4

Sokan örülünk neki, hogy a sorozat újabb elemmel bővül, a Lost Legacy-vel, ami eredetileg DLC-nek indult, aztán véletlenül annyi lett…

Assassin's Creed Origins

2017. június 12 in Playstation 4

Az október 27-én megjelenő Assassin's Creed Origins E3 videója elképesztő lett! Gyorsan nézd meg te is!

Far Cry 5 trailer!

2017. máj. 26 in Playstation 4

A 2018. február 27-én megjelenő játékhoz brutális videót küldött az Ubisoft! Tényleg érdemes megnézni, elképesztően néz ki!

Red Dead Redemption 2 csak jövő tavasszal!

2017. máj. 24 in Playstation 4

A PS4 tulajok karácsonykor még nem, legkorábban 2018. tavaszán vehetik kézbe a Red Dead Redemption 2-t, tudatta közleményben a Rockstar.…

Injustice 2 már a boltokban!

2017. máj. 16 in Playstation 4

A szuperhősös Tekken már kapható PS4-re, amíg beszerzitek, nézzetek meg 36 óra videót, a folytatásban!

Facebook