2013. október 11., péntek 11:13

GTA V Playstation ismertető

Írta: 
Értékelés:
(1 szavazat)

Minden idők legdrágább játéka és három nap alatt egy milliárd dollár bevételt hozott. Már családtag Playstation konzolokon.

 

 

Aki nem csinálta végig párszor a GTA San Andreast Playstation 2-on, majd a GTA IV-et Playstation 3-on, nem is értheti, miről beszélek. Az imádat és az elvárások az egekben, de mi teljesült ebből? Szerencsére minden, bár a Rockstarnál ez megszokott. Pláne, ha majdnem hat (!) évük volt a fejlesztésre.

A történet újra Kalifornia déli részén, San Andreasban játszódik, bár most sajna San Fierro és Las Venturas lemaradt, kizárólag Los Santos lesz a városunk (Los Angeles). Azért ez gondot ne okozzon senkinek, így is hatalmas a bejárható rész, napszakokkal, időjárással, ahogy kell.

A GTA V igazán nagy újítása az egyszerre három karakterrel történő játék. Természetesen mindhárom személy teljesen külön fazon, más ízléssel, viselkedéssel és képességekkel. Franklin, Michael és Trevor teljes mértékben gondoskodnak róla, hogy ne unatkozzunk. A történet pedig a szokásos módon kellően izgalmas, és annyi csavar van benne, mint egy dugóhúzóban.

Maguk a küldetések (azt leszámítva, hogy több karakterrel is vügezzük) pont úgy az alvilág bizonyos tevékenységeihez köthetők, mint eddig, kalandban, izgalomban nem lesz hiány: autós üldözések, rablás, fegyveres támadás, pont ahogy megszoktuk.

Változott viszont a mentések rendszere. Mivel a játék a jelenben játszódik, megjelentek a mobiltelefonok is (pontosabban sokkal jobb minőségben, mint eddig), s a telefonok segítségével bárhol menthetjük a játékállást, nem kell visszamotorozni a világ túlfelén levő Safe House-ba.

GTA V Playstation

A játék szokás szerint tele van szabadon végezhető tevékenységgel, de pl. a járművekhez kötött küldetések (mentős, tűzoltós, rendőrös) teljesen törölve lettek, csakúgy mint a szerencsejáték bármilyen formája (nem kár érte). A használható járművek száma ugyanakkor szinte végtelen, a mezei biciklitől a tengeralattjáróig terjed. Van saját Facebookunk is, a LifeInvader és persze Twitter is, Bleeter néven (ezeket is kihagyhatták volna).

Karaktereink nyolc fontos tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek mindegyike fejleszthető: lövés, erő, lopakodás, tüdőkapacitás, vezetés, kitartás (stamina), repülés és speciális képesség. Nyilván ezek milyensége vagyis mennyisége nagyban meghatározza, mennyire könnyű egy-egy akció, de ez már a San Andreasban is így volt.

Szóval a játék azoknak is maximálisan ajánlható, akik még sosem gétéáztak. Szerencsére az újítások mindegyike üvözlésre méltó, szinte sikerült tökéletes játékot alkotni.

A játék interaktív térképe már el is készült, ha elakadtál vagy bármilyen helyszínt, járművet, küldetést keresel, klikk ide!!

Megjelent: 1510 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 12., szombat 17:37

Szólj hozzá!

0
Felhasználási feltételek.

Hozzászólások

  • Még nem érkezett hozzászólás
  • Alaphelyzet
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlen
még több Tartsd a SHIFT-et lenyomva az összes cikkért mind

Szia!

Ki van itt

0 tag and 60 vendég online

Aktív klubok

Híreink

Uncharted: The Lost Legacy

2017. június 13 in Playstation 4

Sokan örülünk neki, hogy a sorozat újabb elemmel bővül, a Lost Legacy-vel, ami eredetileg DLC-nek indult, aztán véletlenül annyi lett…

Assassin's Creed Origins

2017. június 12 in Playstation 4

Az október 27-én megjelenő Assassin's Creed Origins E3 videója elképesztő lett! Gyorsan nézd meg te is!

Far Cry 5 trailer!

2017. máj. 26 in Playstation 4

A 2018. február 27-én megjelenő játékhoz brutális videót küldött az Ubisoft! Tényleg érdemes megnézni, elképesztően néz ki!

Red Dead Redemption 2 csak jövő tavasszal!

2017. máj. 24 in Playstation 4

A PS4 tulajok karácsonykor még nem, legkorábban 2018. tavaszán vehetik kézbe a Red Dead Redemption 2-t, tudatta közleményben a Rockstar.…

Injustice 2 már a boltokban!

2017. máj. 16 in Playstation 4

A szuperhősös Tekken már kapható PS4-re, amíg beszerzitek, nézzetek meg 36 óra videót, a folytatásban!

Facebook